Dr.Oetker Kvások ražný 1x15g
Kód: 29300Garantujeme
po celej SK
Dovoz zo zahraničia
Pre registrovaných zákazníkov
Podrobný popis
ZÁKONNÝ NÁZOV POTRAVINY Ražný kvások, sušený. Dodá Vášmu chlebu dokonalú, ľahko kyslastú chuť a vôňu. ZLOŽENIE ŽITNÉ mlynské produkty, štartovacie kultúry. ALERGÉNY Obilniny obsahujúce lepok, MÔŽE OBSAHOVAŤ: Vlčí bôb (lupina) a výrobky z neho VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA Na 100g výrobku:Energia: 952 kJ /230 kcalTuky: 3,1 gz toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 gSacharidy: 14 gz toho cukry: 1,2 gBielkoviny: 16 gSoľ: 0 g VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/PORCE Nie je zo zákona požadované HMOTNOSŤ/OBJEM Hrubá hmotnosť: 16g PODMIENKY UCHOVANIA Skladujte v suchu! VÝROBCA Dr.Oetker, s.r.o., Americká 2335 Kladno, PSČ: 27201, Česká republika, www.oetker.cz NÁVOD NA POUŽITIE Na pečenie domáceho kváskového chleba a pečiva, na 500g múky. Domáci kváskový chlieb: V mise zmiešame 150g ražnej múky, 350g pšeničnej hladkej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1 kávovú lyžičku cukru, 1 balíček droždia Dr.Oetker a 1 balíček Kvásku Dr.Oet. Postupne pridávame 400ml vlažnej vody, vypracujeme hladké cesto a dôkladne prehniteme. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 1 hodinu. Po vykysnutí cesto ešte raz prepracujeme a prenesieme do formy (10 x 30 cm) vyloženej papierom na pečenie. Povrch potrieme vodou, môžeme posypať semienkami, alebo rascou a pozdĺžne narežeme nožom. chlieb necháme ešte 1 hodinu vo forme kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri 220 °C. Potom stlmíme teplotu na 190 ° C a pečieme ďalších 30 minút. Chlieb vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Návod na oživenie sušeného kvásku a zaujímavé kváskové recepty najmete na www.oetker.sk. Pôvod Slovenská republika
Dodatočné parametre
Kategória: | Potraviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.01 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.