Prečo vybrať nás?
  • Doprava zadarmo nad 61 €
  • Všetko skladom garantujeme
  • Exkluzívny tovar dovoz zo zahraničia
  • Bonus program pre registrovaných zákazníkov

Horúca čokoláda a kakao

Horúca čokoláda ako z cukrárne

Horúca čokoláda a kakao sú síce trochu v tieni populárne kávy a čaju, napriek tomu existuje nespočet receptov na ich prípravu.
 
V USA najčastejšie dostanete horúcu čokoládu vyrobenú z instantného kakaového prášku s vodou alebo mliekom, veľa sladkou a ozdobenú smotanou a marshmallows.
 
V európskych krajinách sa používa pravá horká či mliečna čokoláda s horúcou vodou, mliekom alebo zmesou oboch tekutín. V Anglicku dávajú prednosť mliečnej čokoláde s nižším obsahom kakaa, Francúzi a Rusi však milujú horkú.
 
Ďalšie prísady sa líši podľa jednotlivých krajín:
- do viedenskej čokolády sa pridáva vaječný žĺtok, talianska "Cioccolata Calda" obsahuje navyše kakao, španielska "chocolate caliente" z mliečnej a horkej čokolády je zahustená škrobom.



 

¨